2016 Yılı Eczane Satış Hasılatı Bilgisinin Farma Inbox’a Girilmesi İşlemleri Hakkında

Bilindiği üzere, Birliğimiz ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol'ün 3.4 maddesi gereğince, Eczacı indirim oranları bir önceki yıl satış hasılatı (KDV hariç) üzerinden uygulanmaktadır.

19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına dair Kanun” da yapılan düzenleme ile sadece eczacılara özel olarak stok düzenleme hakkı tanınmış; bu haktan yararlanan meslektaşlarımızın bu amaçla düzenledikleri fatura tutarının SGK’ya yapacağı ıskontoyu artırarak etkilememesi konusunda Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan görüşmeler sonucunda, “Maliye Bakanlığının işletme kayıtlarının düzeltilmesi işlemlerinin ilgili dönemdeki hasılatlarına istinaden hesaplanacak ıskontolarını etkilemeyeceğine ilişkin olumlu görüşü doğrultusunda Protokolün ilgili maddelerinde düzenleme yapılacağı" belirlenmişti.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında devam etmekte olan protokol revizyonu görüşmelerinde değerlendirilmek üzere; meslektaşlarımızın, Eczacı Bilgi Sisteminde hazırlanan bölümde,2016 yılı satış hasılatı (KDV Hariç) bilgisi ile stok düzenleme hakkından yararlanmış ise23.08.2016/29810 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun Tebliği” doğrultusunda kesilen fatura tutar bilgilerinin girişlerini gerçekleştirmeleri gerekmekte olup; bunun için takip edilecek işlem basamakları şu şekildedir;

·FarmaInbox programının Reçete Tevzi butonuna tıklanarak SGK Sicil numarası ve şifresi girilecek,

·Reçete Tevzi sisteminin sol alt bölümünde yer alan EBS butonuna tıklanarak Eczacı Bilgi Sistemi içerisindeki "Eczane Bilgi Formu EK-5" formu doldurulup, kaydedilecektir.

Bilgilerinizi, konu hakkında üyelerinizin bilgilendirilerek, veri girişlerini8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 17.00'akadar tamamlanmasının sağlanmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY