SGK NIN 1 AYLIK DOZ UYGULAMASINDA GERİYE DÖNÜK TAKİP SÜRESİNİ 3 AYA ÇIKARMASI HAKKINDA

38.A.00.003213
22.10.2012

Konu: SGK nın 1 aylık doz uygulamasında geriye dönük takip süresini 3 aya çıkarması hakkında

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Bilindiği üzere Sağlık Uygulama Tebliğinin 28 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli 6.1.1.Ç maddesinin 8. fıkrasında belirtilen ilacın 1 aylık doz ile ödenmesi kuralı Medula Eczane uygulamasında hastanın almak istediği ilacı veya eşdeğerini son 2 ay içinde kullanmaması durumunda uygulanmakta idi.

Birliğimize meslektaşlarımız tarafından, hastaların almak istedikleriilaçları veya eşdeğerlerini son 2 ay içerisinde kullanmamış olmalarına rağmen sistemin ilaçları 1 aylık doza düşürmediğinin bildirilmesi üzerine, Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan sözlü görüşmeler neticesinde, SUT’un 6.1.4. maddesinin 8. fıkrasında belirtilen “ilacın en fazla 1 aylık doz ile ödenmesi” kuralının, Medula Eczane provizyon sisteminde yeniden düzenlenerek 3 aya çıkartılmış olduğu, hastanın almak istediği ilacı veya eşdeğerini son 3 ay içinde kullanmamışsa sistemde ilk tedavi olarak kabul edilip en fazla 1 aylık doz olarak verileceği bilgisi alınmıştır.

Buna göre hastanın elindeki ilacın bitiş süresinin üzerinden 3 ay geçmiş olması halinde, yani reçetesinde yazılı ilacı veya eşdeğerini son 3 ay içinde kullanmamış olması durumunda hasta ilacı ilk kez kullanıyor olarak değerlendirilecektir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Medula EczaneProvizyon Sisteminde yayınlanan duyuru:

Tarih : 22.10.2012
Konu : TÜM ECZANELERİN DİKKATİNE...
Açıklama : Sağlık Uygulama Tebliğinin 28 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli 6.1.4. maddesinin 8. fıkrasında belirtilen ilacın en fazla 1 aylık doz ile ödenmesi kuralı, Medula Eczane provizyon sisteminde hastanın almak istediği ilacı veya eşdeğerini son 2 ay içinde kullanmaması durumunda uygulanmakta iken. takip edilen bu 2 aylık süre provizyon sisteminde yeniden düzenlenerek 3 aya çıkartılmış olup, hasta almak istediği ilacı veya eşdeğerini son 3 ay içinde kullanmamışsa sistemde ilk tedavi olarak kabul edilip en fazla 1 aylık doz olarak verilecektir.