HUZUREVİ SIRASI’NDA OLAN ECZANELERİN DİKKATİNE

1. Limitli sıralama 5000 (beş bin) tl’dir. Huzurevinden istenen tüm reçeteli ilaçlar Devlet Hastanesi, Üniversite Hastanesi…vs. reçeteleri limitin içerisindedir.

2. Limiti gün içerisinde dolan eczaneler günü tamamlayacaktır. Limit aşımı bir sonraki sırada eksik olarak devam edecektir.

3. Gün boyu karşılanan reçetelerin bedelleri toplam rakam olarak, limit takibini yapan kurum hekimine, eczane kaşe ve imzasıyla teslim edilmelidir.

4. Reçeteler kaydedilirken sıralı dağıtım olarak seçilmeli, icmal listeleri eczacı odasında imzalatılmalıdır.

5. İlaçlar 16:00’ya kadar kuruma teslim edilmelidir. İlaçların zamanında teslim edilmesine dikkat edilmelidir.

6. Muadil ilaç konusunda hastanın ilaç bilgisi kontrol edimeli (lansor, majezik..)gibi ilaçları değiştirmemeye özen gösterilmelidir. Muadil ilaç konusunda kurumdaki hekime danışabilirsiniz.

7. Mama reçeteleri limite dahildir, oral beslenme solüsyonu olarak icmal listesine eklenecektir.

8. Kurumda kalan ücretli hastaların reçetelerinden çıkan farklar, ilaçlar teslim edildiği gün hastalardan alınmalıdır, bu konuda ilgili görevlilere danışabilirsiniz.

9. Ücretsiz kalan hastalardan çıkan fiyat farkları kuruma fatura edilecektir. Fark alınacak reçetelerin çıktıları eczane kaşe ve imzasıyla faturaya eklenmelidir.