60mg Psödoefedrin İle Tuzlarını Kombine Olarak İhtiva Eden İlaçlar Normal Reçeteyle Verilmesi Gereken İzlemeye Tabi İlaç Listesine Alındı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan duyuru ile, 60mg psödoefedrin ile tuzlarını kombine olarak ihtiva eden ilaçların 02.01.2019 tarihi itibariyle “Normal Reçete ile Verilmesi Gereken İzlemeye Tabi İlaç” kapsamına alındığı bildirilmektedir.

Duyuru metni aşağıda yer almaktadır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

DİKKAT: Birliğimiz tarafından yapılan inceleme sonucunda, Kurum tarafından yayımlanan 02.01.2019 tarihli “Normal reçeteyle verilmesi gereken İzlemeye tabi ilaçlar” listesinde bulunması gereken ilaçların tümünün yer almadığı görülerek konu Kurum’a iletilmiştir. Kurum tarafından güncel listenin yayımlanmasının ardından internet sayfamızda da yayımlanacaktır.