İlaç Takip Sistemine 2018 Yılı Hasılat Bilgisi Girişi Hakkında Duyuru

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde yer alan hasılat girişi ekranı açılmış olup 2018 yılı hasılat bilgilerinin 30.04.2019 tarihine kadar girilmesi gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2018 yılında eczanelere tanınan stok düzenleme hakkı kapsamında, eczane stok kayıtlarının düzeltilmesi amacıyla maliyet bedeli üzerinden kesilen fatura tutarlarının, 2018 yılı hasılat toplamından düşürülmesi ve stok düzenleme hakkı kapsamında kesilen fatura tutarının ayrıca belirtilebilmesine yönelik talebimiz doğrultusunda, İlaç Takip Sistemi üzerinde, 2018 Yılı Satış Hasılat Girişi tutarının ve stok düzenleme hakkından yararlanmış olan meslektaşlarımız için 7143 Sayılı Kanun Kapsamında düzenlenen fatura tutarının girilebileceği alanlar açılmış olup, şu anda hasılat bilgileri girilebilir durumdadır.

İlgili veri girişlerinin30 Nisan 2019tarihine kadar tamamlanması gerekmekte olup, tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusu için tıklayınız.