Azadin 100mg SC Enj. Süsp. İçin Toz İçeren Flakon’a Uygulanan Geri Çekme İşlemi Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 27 Mart 2020 tarihinde (bugün) yayımlanan duyuruda;

Koçak Farma İlaç ve Kimya San. A.Ş.” nin ruhsatına sahip olduğu “Azadin 100mg SC Enj. Süsp. İçin Toz İçeren Flakon” adlı ürünün 4118909 (SKT:03/2021) parti numaralısına yapılan inceleme ve analiz sonuçlarına göre; numunenin impürite- "Bilinmeyen Tek İmpürite" parametresi sonucunun firma raf ömrü spesifikasyonları dışında olması nedeniyle 19 Kasım 2015 tarih ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geri Çekme Yönetmeliği” ne göre 1. sınıf B seviyesinde (nihai kullanıcıya ürünü sağlayan tüm yerler) geri çekme işlemi uygulandığı ve gereğinin yapılması konusunda ilgili firmanın bilgilendirildiği belirtilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.