Depremzede Meslektaşlarımıza Yönelik TEB Artı Sigorta Tarafından Yürütülen Çalışmalar

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilimizde yıkıcı etkileri yaşanan deprem bölgelerinde faaliyet gösteren çok sayıda eczanemiz maalesef tamamen yıkılmış, ağır hasarlı ve kullanılamaz durumdadır.

Depremden hemen sonra, Türk Eczacıları Birliği olarak, Bölge Eczacı Odalarımız ve ülkemizin dört bir yanından gelen gönüllü meslektaşlarımızla birlikte, bölgeye hızla ulaşarak, Gezici TIR Eczanemiz, konteyner eczanelerimiz ve sahra çadır eczanelerimizle halkımızın ilaç ihtiyacını karşılamaya başladık.

Türk Eczacıları Birliği olarak, varlık sebebimiz olan eczacılarımızın ve bölge eczacı odalarımızın deprem nedeniyle yaşadığı kayıpların telafi edilebilmesi için vargücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu meyanda, bölgelerde hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor.

Türk Eczacıları Vakfı kuruluşumuz olan TEB Artı Sigorta ile, deprem felaketinin meydana gelmesi sonrasında, bölge eczacı odalarımız ve bölgedeki meslektaşlarımızla hızla iletişime geçerek, olağanüstü durum operasyonları ile hasar ve tazminat süreçlerini hızlandırmak adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Tespitlerin öncelikli olarak yapılması için bölgedeki eczanelerin listeleri ilgili Kurumlarla paylaşılmıştır.

Bu çerçevede depremde zarar gören eczanelerimiz için Yetkili Sigorta Eksperleri hasar tespitlerinin hızla tamamlanması için bölgede yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyorlar.

Yenileme vadesi 1 Şubat 2023 olan tüm eczane (işyeri) paket sigorta poliçeleri TEB Artı Sigorta tarafından yenilenmişti. Bu poliçeler kapsamındaki teminat süreklilik arz etmektedir ve TEB Artı Sigorta hasar ihbar ve bilgilendirme hatları her zaman meslektaşlarımızın erişimine açıktır. TEB Artı Sigorta iletişim bilgileri aşağıda belirtilmiştir.

Bu süreçte meslektaşlarımızın ve eczacı odalarımızın kayıplarını birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanıyoruz. Depremden etkilenen meslektaşlarımız için ayni ve nakdi her türlü yardımı Türk Eczacıları Birliği olarak planlıyoruz ve çok yakın zamanda hayata geçireceğiz.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TEB Artı Sigorta iletişim bilgileri:

TEB Artı Sigorta Bölge Sorumluları:

Sevcan Ünalan
0534-277 81 04

Berkay Postalcıoğlu
0531-280 39 79

Erbil Ersan
0533-652 24 56

TEB Artı Sigorta Hasar Süreci Takip Sorumluları:

Burak Bayrakçı
0531- 882 63 16