Eczacı Yerleştirme Sistemi 2023 Yılı 1. Dönem Başvuru Süresinin Uzatılması Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcılığı tarafından 16.02.2023 tarihinde (bugün) yayımlanan “Eczacı Yerleştirme Sistemi (Eys) 2023 Yılı 1. Dönem Başvuruları” başlıklı duyuru aşağıdaki şekildedir;
“Bilindiği üzere 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Kanun'un 5 inci maddesi hükmü doğrultusunda serbest eczane açılış ve nakline ilişkin başvurular Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) üzerinden kabul edilmekte ve Kurumumuz tarafından eczacı yerleştirme işlemi gerçekleştirilmektedir.

06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş İli Pazarcık ve Elbistan İlçeleri olarak tespit edilen iki büyük deprem nedeniyle 08.02.2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla 08.02.2023 tarihinden itibaren üç ay süre ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa İllerinde olağanüstü hal ilan edilmiştir.

Bu doğrultuda,

-2023 Yılı Eczacı Yerleştirme Sistemi 1. Başvuru Dönemi'nin son günü olan 17.02.2023 tarihi 17 gün ertelenmiş ve başvuru yapılabilecek son gün 06.03.2023 tarihi olarak belirlenmiştir.

-Ayrıca depremin getirdiği yıkım nedeniyleEYS başvuru evrakları arasında sayılan mezuniyet diplomalarına ulaşamayan eczacılar için; EYS başvurusunda mezuniyet diploması yerine e-Devlet Kapısından temin edilecek mezuniyet belgesinin ibrazı kabul edilecektir.

-Başvuru sahiplerinineys.titck.gov.tradresi üzerinden belgelerini eksiksiz olarak eklemelerinin ardından, EYS’ye eklenen belgelerin asılları ile birlikte06/03/2023 tarihi mesai bitimine kadarİl veya İlçe Sağlık Müdürlüklerine giderek başvurularını onaylatmaları gerekmektedir.

Bilginize önemle duyurulur.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusu için tıklayınız.